Haber

Fatih Altaylı’dan faiz yorumu: Biz bu boku niye yedik?

Gazeteci Fatih Altaylı, Merkez Bankası’nın 27 ay sonra faiz artırımına gitme kararıyla ilgili olarak, “Faizi indiren iktidar bunu ‘nass’a, yani Kuran emrine bağladı. Şimdi zam geldi. tekrar başladı.’Nass’ geçmiş olsun.Şimdi herkes ‘Ne oldu, siz de mi Kuran’dan vazgeçtiniz?’ diye sorar.Benim sorum bambaşka.Maraba ile ağa arasındaki çekişmenin sonunda soruyu bir kez daha soracağım.’Madem başa döneceksek, bu boku neden yedik?’ ve hemen ekte ‘Azar azar yediğimizde başka bir şey mi yiyoruz?’ diye sordu.

Altaylı, kendi internet sitesinde “Çiftçiden toprak sahibine bir soru: Azar azar yeyince başka bir şey mi oluyor?” diye yazdı. başlıklı yazısında faiz artırımını 6,5 puan olarak şöyle değerlendirdi:

“Çünkü piyasa en az yüzde 25 faiz aldı, faiz artışı beklentileri karşılamadı ve dünden bugüne dolar yüzde 8 yükseldi, TL ciddi değer kaybetti. Mehmet Şimşek’in piyasayı ‘sözlü sakinleştirme’ çabası da yaramadı. da çalıştı ve halkın dolar satışlarına rağmen yükseliş devam etti.

Dün parası olup 1 milyon dolar alan bir günde 2 milyon TL kazandı. Bu para nereden gelecek diye merak ediyorsanız merak etmeyin sizden ve benden gelecek. Ancak bu faiz artışlarının devam edeceği de aşikar. Gelecek ay yüzde 6 daha zam yapacaklar.

Ancak Türkiye öyle bir cehaletle yönetiliyor ki, tek seferde yapılsa işe yarayacak bir tarif, parça parça yapmak Türkiye’yi soymaktan başka bir işe yaramıyor. Ya da muhtemelen böyle olmasını istiyorlar, bilmemiz mümkün değil.

Haluk Bayraktar dün güzel bir benzetme yaptı ve ‘Enflasyon kanserdir, faiz kemoterapi’ dedi. Gerçekten güzel benzetme.

Ancak kemoterapide doz değerlidir. Dozu doğru ayarlamazsanız hasta mutlaka ölecektir. Ekonomi yönetimi dün dozu ayarlayamadı. Temmuz’da ayarlayamazsa geçmiş olsun. Hatta başsağlığı diliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşamkent Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu