Yaşam

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri Şubat’ta da devam ediyor!

Borusan Contemporary, farklı yaşlardaki çocuklara yönelik hazırladığı eğlenceli ve öğretici atölye çalışmalarına Şubat ayında da devam ediyor. Şubat ayındaki atölyelerde çocuklar neon heykellerle tanışacak, sinema ve bilim üzerine sohbet edecek, doğadan ilham alacak ve üç boyutlu yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecek.

Çağdaş sanatı keşfedecekler

5-8 yaş arası çocuklar için 17 Şubat Cumartesi 11:00 Gerçekleştirilecek Çağdaş Sanatı Keşfediyoruz Atölye, küratörlüğünü Necmi Sönmez’in üstlendiği “Dijital Mitolojiler” standının gezilmesiyle başlayacak. Niko Luoma’nın stantta yer alan “Bir Kürenin İzdüşümü” isimli çalışması yakından incelenirken, her katılımcı renkli jelatin ve asetat kullanarak kendi özgün çalışmasını yaratacak.

Doğa tasvirlerinden ilham alacaklar

7-11 yaş grubu için 17 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da gerçekleştirilecektir. Ütopya Ormanında Kayboldum Atölyesindeki “Mat Collishaw: Arrhythmia” standında yer alan görsel enstalasyon ve bitki çalışmaları kısa bir gezi ile görülebilecek. Stantta sanatçının Albrecht Dürer’in doğa tasvirlerinden etkilenerek ürettiği eserler incelenirken, akrilik ve özel kağıtlar kullanılarak ütopya temalı keyifli bir sanat çalışması gerçekleştirilecek.

Üç boyutlu yaratıcı çalışma yapacaklar

6-8 yaş grubu için 25 Şubat Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirilecektir. Köprüde inmek için zaman var Atölyede “Dijital Mitolojiler” standında yer alan sanatçı Michael Kenna’nın “Taushubetsu Köprüsü” adlı eseri incelenecek. Bu çalışmadan yola çıkarak çocuklarda sanatta mekan algısı, iki ve üç boyut kavramları tartışılacaktır. Daha sonra çocuklar sanatçının eserini farklı malzemelerle yeniden yorumlayarak üç boyutlu yaratıcı bir esere dönüştürecekler. Atölye sonunda her çocuk kendi tasarladığı köprü modeliyle atölyeden ayrılacaktır.

Kendi kaleydoskopunu üretecekler

8-12 yaş grubu için 25 Şubat Pazar günü saat 13.00’da gerçekleştirilecektir. Renk Formatı Gözlemcisi Atölye “Dijital Mitolojiler” stant tipiyle başlayacak. Atölyede çocuklar, stanttaki seçilmiş eserler üzerinden renk ve ışık kavramlarını sorgulayacak. Bilim ve hayal gücünün bir araya geleceği atölyenin üretim sürecinde çocuklar, renkli payetler ve ince boncuklardan oluşan gökkuşağı ile iki kez göremeyecekleri optik oyuncak olan kaleydoskopu kendi üretecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu