Haber

BM: Türkiye ve Suriye’ye desteğimiz devam edecek

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin yaraları şimdi sarılamazken, dün de merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kısa sürede Samandağ ilçesi 5.8 büyüklüğündeki depremle daha sarsıldı.

DSÖ ve BM’den açıklama

Bazı çevre il ve ülkelerde hissedilen depremlerin ardından bölgede yeniden arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve önce Dünya Sağlık Örgütü’nden ardından Birleşmiş Milletler’den açıklama geldi.

“Endişeliyiz”

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye ve Suriye’de daha fazla can kaybı, yaralanma ve travmaya neden olan sarsıntılardan endişe duyuyoruz. DSÖ ekipleri, ihtiyacı olan herkese acil bakım sağlayabilmeleri için her iki ülkedeki sağlık çalışanlarını ve taşınabilir klinikleri tıbbi malzeme ile destekliyor.”ifadelerini kullandı.

‘Yardım devam edecek’

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi de Twitter’dan yaptığı açıklamada, yeni depremin Türkiye ve Suriye’deki depremler nedeniyle zarar gören ve kaybeden herkes için endişe ve kayıp yarattığını söyledi.

Grandi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) gruplarının, etkilenen bölgelerde deprem yardımı için çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

haber-adilcevaz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşamkent Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu